HockeyNews
PLUS

Oklar framtid för Dick Axelsson i Djurgården: "Bra relation"

(8382) Dick Axelsson-redigerad12
Joel Marklund/Bildbyrån

Publicerad: 14 maj 2019

FacebookXWhatsApp

BRATISLAVA. Djurgården och Dick Axelsson har skjutit förhandlingar om ett nytt kontrakt på framtiden efter det succéartade SM-slutspelet.
Den 32-årige stjärnforwardens kontrakt har gått ut och frågan är nu om det blir en fortsättning i Djurgården.

SHL presenteras av ATG Sport

Dick Axelsson satte ett nytt personligt slutspelsrekord i Djurgårdströjan genom att göra 14 poäng, varav sex mål, på 19 matcher.

I SM-slutspelet spelade han sin bästa hockey och var en av anledningarna till att Stockholmsklubben nådde SM-final för första gången på nio år.

Axelsson, som skrev på för ett år med Djurgården, då han flyttade hem till huvudstaden från Färjestad och Karlstad, är nu kontraktslös.

– Vi har en ömsesidig bra relation under det här året och som vi konstaterade var ett väldigt bra äktenskap. Sedan är väl vare sig Dick eller vi redo att gifta oss med varandra, men det betyder inte att vi är ointresserade för framtiden, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.

LÄS MER: Hopp om fortsättning i DIF för Dick Axelsson

Dick Axelsson hade problem med en knäskada under grundserien och missade då 16 av 52 matcher, men gjorde ändå 25 poäng (7 mål, 18 assist) på 36 matcher.

Joakim Eriksson fortsätter:

– Vi är nöjda med det samarbete vi hade under det året som var. Det finns ett ömsesidigt gillande av varandra, sedan har vi inte haft några konkreta avtalsdiskussioner med varandra här och nu.

Djurgården och Dick Axelsson har ännu inte inlett några förhandlingar om ett nytt kontrakt efter SM-finalen mot Frölunda. Foto: Bildbyrån.

Dick Axelsson har själv sagt att han vill vinna ett tredje SM-guld efter de två han har med Färjestad och är intresserad av en fortsättning i Djurgården.

– Vi är ganska färdiga med det lagbygge vi har för tillfället när vi går in i säsongen. Dick har inget bråttom med vad jag förstår att kasta sig in i något avtal med någon klubb utan han kommer att smälta den här säsongen och fundera på framtiden därefter, säger Joakim Eriksson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!